Om korpset

Haukeland Kronstad Skolekorps er et janitsjarkorps med messinginstrumenter (kornett, trompet, horn, baryton, osv) og treblåsere (fløyte, klarinett, saksofoner osv) og slagverk (trommer, xylofon og diverse rytmeinstrumenter).

Hovedkorpset består av musikanter i alderen fra ca 10 år til og med det året de fyller 18. Korpset legger stor vekt også på det sosiale samspillet som en målsetting ved siden av den musikalske utviklingen. Korpset spiller for tiden (2020) i 3. divisjon i konkurranser som Hordablæsten, Sotrafestivalen og Norgesmesterskap.

Juniorkorpset består av yngre musikanter som er rekruttert fra aspirantgruppen. Juniorkorpset har øvinger hver uke, og etter hvert som de blir dyktigere, øver de av og til sammen med hovedkorpset og går til slutt over i dette.

Aspirantgruppen består av nybegynnere som får elementær opplæring på instrumenter, noter og samspill.
 
Musikk i SFO er et tilbud for de alle yngste musikantene.
Korpset samarbeider med SFO på Haukeland Skole og Kronstad Skole om å gi elever ved skolene tilbud i musikk med rytmelek i grupper en time i uken. Elevene får prøve ulike instrumenter, og lære litt noter. Kurset holdes i SFO-tiden på hver av skolene. SFO er behjelpelig med å samle elevene til øvingene, mens korpset har ansvar for det padagogiske. "Musikk i SFO" er et gratis tilbud. Instruktørene har musikalsk utdanning fra universitet eller høyskole. Orientering om tilbudet blir sendt ut gjennom SFO ved slutten av hvert kalenderår. 
Tilbudet gjelder for perioden januar til juni, og elevene vil få tilbud om å bli aspiranter til korpset ved slutten av kurset.
Som aspiranter vil de få låne instrumenter til å ta med seg hjem for øving hjemme, og deltaking i aspirantgrupper.


Alle fellesøvingene foregår på Haukeland Skole onsdager.

Kontingentsatsene er:
  • kr 2250,- pr år for hovedkorps og juniorkorps (kr. 1200,- for søsken til fullt betalende musikanter).
  • kr 1200,- pr år for aspiranter.
  • Instrumentleie : Kr. 500,- pr. korpsåret
  • "Musikk i SFO" er gratis


Statsminister Erna Solberg spilte i Haukeland Kronstad Skolekorps!
Comments